Bewust worden van wat je eet, maar ook wat je eigenlijk dagelijks nodig hebt zijn voor mij belangrijke uitgangspunten in de begeleiding. Vooral als u met een chronische ziekte leeft.
Ik ben sinds 1986 werkzaam als dietist/voedingskundige in Amsterdam. In de loop van de jaren heb ik veel ervaring op mogen doen met verschillende bevolkingsgroepen en culturen, mede doordat ik een tijdje in het buitenland heb gewerkt. Gaandeweg is mijn interesse en ervaring steeds meer komen te liggen bij het begeleiden van mensen met een chronische aandoening zoals diabetes, chronische darmklachten zoals het prikkelbare darmsyndroom, chronische nierschade en nierstenen, hart en vaatziekten en overgewicht. Daarnaast ben ik mij verder gaan verdiepen in voedingssupplementen. Multivitaminen -en mineralen, probiotica, omega-3 vetzuren en andere supplementen kunnen een waardevolle aanvulling op de basisvoeding zijn. Zeker wanneer die basisvoeding door een chronische ziekte ontoereikend kan worden.
Iedereen heeft zijn eigen eetgewoonten en eten kan op veel manieren een rol spelen in het leven van mensen. Om uw doel te bereiken met zo min mogelijk beperkingen of aanpassingen in uw voeding kijken we samen naar de mogelijkheden. U zal nooit een standaard menu of dieet krijgen, maar een persoonlijk advies, dat past bij uw wensen en klachten.
Geïnteresseerd? U kunt direct online een afspraak maken!Afspraak maken
Iedereen heeft zijn eigen eetgewoonten en eten kan op veel manieren een rol spelen in het leven van mensen. Om uw doel te bereiken met zo min mogelijk beperkingen of aanpassingen in uw voeding kijken we samen naar de mogelijkheden. U zal nooit een standaard menu of dieet krijgen, maar een persoonlijk advies, dat past bij uw wensen en klachten.
De titel diëtist is wettelijk beschermd. Het beroep diëtist valt onder de Wet BIG (BIG staat voor Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Deze wet regelt de titelbescherming van (para-)medische beroepen en stelt eisen aan de kwaliteit van de beroepsuitoefening.
Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt elke vijf jaar geregistreerd of een diëtist beschikt over actuele kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring doe je op door het volgen van bijscholingen, symposia, het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek en bijvoorbeeld het begeleiden van een stagiaire. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde diëtist zijn of haar kwaliteitsregistratie.
Registratienummer kwaliteitsregister: 39900684289
"Een diëtist is een voedingdeskundige met uitgebreide kennis over alles wat met voeding en dieet heeft te maken."Afspraak maken