"Met zo min mogelijk beperkingen het huidige eetpatroon behouden."

Bewust worden van wat je eet, maar ook wat je eigenlijk dagelijks nodig hebt zijn voor mij belangrijke uitgangspunten in de begeleiding. Vooral als u met een chronische ziekte leeft.

Ik ben sinds 1986 werkzaam als dietist/voedingskundige in Amsterdam. In de loop van de jaren heb ik veel ervaring op mogen doen met verschillende bevolkingsgroepen en culturen, mede doordat ik een tijdje in het buitenland heb gewerkt. Gaandeweg is mijn interesse en ervaring steeds meer komen te liggen bij het begeleiden van mensen met een chronische aandoening zoals diabetes, chronische darmklachten zoals het prikkelbare darmsyndroom, chronische nierschade en nierstenen, hart en vaatziekten en overgewicht. Daarnaast ben ik mij verder gaan verdiepen in voedingssupplementen. Multivitaminen -en mineralen, probiotica, omega-3 vetzuren en andere supplementen kunnen een waardevolle aanvulling op de basisvoeding zijn. Zeker wanneer die basisvoeding door een chronische ziekte ontoereikend kan worden.

Het 1e consult

Iedereen heeft zijn eigen eetgewoonten en eten kan op veel manieren een rol spelen in het leven van mensen. Om uw doel te bereiken met zo min mogelijk beperkingen of aanpassingen in uw voeding kijken we samen naar de mogelijkheden. U zal nooit een standaard menu of dieet krijgen, maar een persoonlijk advies, dat past bij uw wensen en klachten.

Wat doen we in het 1e gesprek?

 • Wat is uw hulpvraag? Wat is de reden dat u een afspraak heeft gemaakt?
 • Wat is uw persoonlijke situatie (eetpatroon, leefstijl, sociaal en beweegpatroon)
 • We bespreken vervolgens wat voor u de juiste voeding zou kunnen zijn, passend bij uw klacht of vraag
 • We gaan die voeding zo goed mogelijk inpassen in uw dagelijkse eetpatroon
 • We bespreken al uw praktische vragen
 • U krijgt een persoonlijke inlogcode waarmee u kunt inloggen op de website
 • 35 jaar ervaring als Diëtist
 • Uw doel bereiken met zo min mogelijk beperkingen
 • Ruime ervaring in het begeleiden van een chronische aandoening
 • Gespecialiseerd in FODMAP dieet en nierziekten
 • Uw persoonlijke pagina met inlogcode
 • Geregistreerd in het kwaliteitsregister
Afspraak maken

Voorbeelden waarvoor u bij de Voedingsbasis terecht kunt

Geïnteresseerd? U kunt direct online een afspraak maken!
Afspraak maken

Specialisaties

Iedereen heeft zijn eigen eetgewoonten en eten kan op veel manieren een rol spelen in het leven van mensen. Om uw doel te bereiken met zo min mogelijk beperkingen of aanpassingen in uw voeding kijken we samen naar de mogelijkheden. U zal nooit een standaard menu of dieet krijgen, maar een persoonlijk advies, dat past bij uw wensen en klachten.

Het kwaliteitsregister

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Het beroep diëtist valt onder de Wet BIG (BIG staat voor Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Deze wet regelt de titelbescherming van (para-)medische beroepen en stelt eisen aan de kwaliteit van de beroepsuitoefening.

Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt elke vijf jaar geregistreerd of een diëtist beschikt over actuele kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring doe je op door het volgen van bijscholingen, symposia, het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek en bijvoorbeeld het begeleiden van een stagiaire. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde diëtist zijn of haar kwaliteitsregistratie.

Registratienummer kwaliteitsregister: 39900684289

"Een diëtist is een voedingdeskundige met uitgebreide kennis over alles wat met voeding en dieet heeft te maken."
Afspraak maken
Nederlandse Vereniging Di�tist
Dietistengroep amsterdam
KP
DCN
OLVG
Roha